fold you so!

en norsk origamiblogg

DIY : Papirjuletrær

9 Comments

 

DIY juletre

“Skikken med juletre er henta frå Sveits og det katolske Sør-Tyskland, der bruk av juletre kan førast attende til 1400-talet. I Noregskal det fyrstejuletreet ha vore brukt i Christiania (Oslo) i 1822. Fyrst frå kring 1900 vart skikken med juletre meir ålmenn. I dag har over 90 % av norske husstandar tradisjonen med å pynta eit tre i heimen til jul.”

-Wikipedia

Papirskog RGB

Disse juletrærne er imidlertid designet av Rae Cooker (USA) and Makoto Yamaguchi (Japan), som visstnok begge designet denne modellen, men uavhengig av hverandre. Og så er de blitt brakt til meg via det det fantastiske internettet – og Stephen. Stephen har også en origamiblogg, og der har han lagt ut en bildetutorial for hvordan man bretter disse. Siden jeg ikke kunne gjort det noe bedre selv, henviser jeg dere derfor til hans blogg her.

Skog-RGBMen om dere har noen spørsmål underveis så må dere gjerne spørre meg, så skal jeg hjelpe etter beste evne. Det siste steget hvor du skal stikke flappen opp i tretoppen kan være litt kronglete, men her gjelder det bare som vanlig å være tålmodig, så går det til slutt. Og resultatet er absolutt verdt litt knot, spør du meg.

Vi kommer til til å lage noen slike når vi skal ha origamijuleverksted hjemme i Harstad neste helg. Jeg gleder meg!

Men nå – oppgaveskriving. (Flere som har det slik i desember eller?)

Over og ut!

 

Author: foldyouso

Jeg heter Vera, og jeg liker å brette ting.

9 thoughts on “DIY : Papirjuletrær

 1. Disse var jo superfine, de må jeg prøve meg på! :)

  • Det syns jeg du skal :) Kan bli kjempefin bordpynt! Jeg hadde tenkt jeg skulle spørre deg om du har digram til det reinsdyret du har brettet? Jeg har kjøpt en bok av John Montroll, men reinsdyret i den virker enda mer avansert, og derfor ar jeg helt ærlig unngått å gå i gang med det :p

 2. Så fine juletre! Og tusen takk for koseleg kommentar:-) Link til todimensjonalestjerner finn du under eit blogginnlegg ” Ein vegg full av stjerner” på bloggen min. Det må ha vore i slutten av november så du finn den nok:-)
  Mari:-)

 3. Pingback: 2012 – en bloggoppsummering « fold you so!

 4. Så flott juletrær! Er dette mulig å gjennomføre for en nybegynner så, er relativt kreativ i utgangspunktet og som ikke gir seg med det første – eller bør man begynne med noe lettere? Hvor har du fått tak i det brune papiret – det passet jo så bra til!

  • Hei Cathrine! det tror jeg absolutt, i alle fall om man er forberedt på litt knoting i begynnelsen :) Papiret er kjøpt på Norway Designs papiravdeling (Papirgalleriet) i Oslo. Det kan hende de har tilsvarende i Trondheim. Lykke til, la meg gjerne vite hvordan det går!

 5. Takk for svar :) Jeg har laget juletre allerede – gikk veldig fint, men fikk god hjelp av vidoe på you tube (lettere enn still bildene i linken du la ut synes jeg). Skal til Oslo i desmeber så da blir det en tur innom Papirgalleriet for å se hva jeg kan kjøpe med meg :)

 6. Pingback: DIY: Papirjuletrær 2.0 | fold you so!

 7. Pingback: Scandinavische Crafts | Gewoon Marieke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s