fold you so!

en norsk origamiblogg

Brett en tulipan!

9 Comments

Før helgen fylte nabokona vår 97 år, og siden jeg vet at hun er veldig glad i tulipaner fant jeg ut at jeg skulle brette henne en bukett. (Noen av dere har kanskje sett bilde på Instagram allerede?) Hun er en fantastisk dame, veldig elegant og sprek, så jeg tenkte først å holde det veldig stilig, med mest hvitt og gull, men så eskalerte det liksom, og ble til en pastellbukett i stedet. Er forsåvidt fornøyd med det, det er jo vår og greier.
Origami-Tulips-by-Fold-You-So
For å lage de grønne “stråene” brukte jeg bare et A4-ark, en linjal og en tapetkniv, og skjærte opp på skrå langs arket. Stråene er ca 1 cm på det bredeste (altså nederst). Blomstene er festet på grillpinner ved hjelp av litt lim.
Origami-Tulip-Bouquet-by-Fold-You-So

Personlig er jeg jo veldig glad i friske blomster, men av og til er det jo greit med noen som ikke visner også. Også blir det liksom et litt annerledes uttrykk av det, buketten skiller seg litt mer ut på denne måten. Hva mener du, kunne du hatt papirblomster i hjemmet ditt? Hvordan ville du brukt de?

Vil du brette din egen tulipanbukett? Du finner kjempefine instruksjoner hos Origami Instructions, her.

// Our lovely neighbor turned 97 the other day, and since she’s really fond of tulips, I decided to fold some for her. This is the result. If you want to give it a go, you should check out the neat instructions over at Origami-Instructions.com, here. To make the green “straws” I used an a4 sized piece of paper, a ruler and a knife. They are app. 1 cm at the widest. Then I glued the flowers to some barbecue sticks, and that’s it. Good luck! :) //

Author: foldyouso

Jeg heter Vera, og jeg liker å brette ting.

9 thoughts on “Brett en tulipan!

 1. Superfine! Jeg har lyst til å brette noen blomster til å ha i en vase på badet, for der overlever jo ikke “ordentlige” blomster særlig lenge. :)

  • Det er veldig sant, god Idè :) Legg ut bilde hvis du gjennomfører det da :) Gleder meg til å se enda flere bilder fra ny-hjemmet deres!

 2. Nydelig bukett som jeg regner med falt godt i smak :)
  Blomster har jeg ikke brettet ennå, men hadde for mange år siden sydde tulipaner i vase… Kanskje papirblomster til hytta? Det overever i alle fall ikke blomster mellom besøkene… Ehhh… ;)

  Ha en videre nydelig dag og ny måned! Kom Mai du skjønne milde…….
  Vårklem fra Tove, FjordBy

 3. Fantastisk fint! Kan jeg spørre hvor mange blomster du brettet til én bukett? Og de pinnene du bruker som stilk, er de trefarget eller grønne, og hvordan fester du da buketten sammen? Setter stor pris på svar :-)

  • Hei Charlotte! Beklager sent svar! Hadde skrevet et langt svar, men det ble visst borte :/ jeg har dessverre få konkrete svar å gi deg, for jeg tar det meste som det kommer. Antall blomster kommer an på vasen jeg skal ha de i, og hvilken fargesammensetning jeg ønsker meg. Pinnene er vanlige trefargede grillpinner, men det er endel som bruker grønn såkalt floral wire. Vet ikke hva det heter på norsk. Og jeg binder egentlig ikke bukettene sammen. Disse er bare pakket inn i silkepapir. Lykke til! :) send gjerne bilde ;)

 4. Så utrolig fin bukett! Og for en herlig ting å gi bort! Jeg elsker blomster og hva er vel bedre enn blomster som aldri visner?
  Super blogg forresten, du har herved fått deg en fast leser. Klem fra LilleLeo

 5. Nydelig bukett! Jeg ble så inspirert da jeg så dette innlegget at jeg bare måtte kopiere deg :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s