fold you so!

en norsk origamiblogg

Om

profil1Foto: Petter Bratland

Fold You So! er meg, Vera Helene Ridderseth. Jeg bor og jobber i Harstad, og bretter innimellom. Det har jeg gjort siden 2011.

Hvordan det hele startet

Som de fleste andre har jeg i barndommen drevet med bretting av spåkopper og papirfly, og klipping av snøkrystaller. Men jeg tenkte ikke så mye over alt det andre man kunne lage – inntil jeg kom over en liten brettet elefant på uteserveringa til nå nedlagte Spasibar i Oslo. Den var brettet av vanlig linjert skrivepapir, og var ordentlig fascinerende og vakker i sin kompliserte enkelhet, syntes jeg. Det var nok der frøet ble sådd, men det tok enda fire år før jeg fant det for godt å gi det et forsøk selv. En periode jeg var arbeidssøkende lånte jeg meg en papirbrettebok på biblioteket, men overambisiøs som jeg var, ga jeg opp i sinne og frustrasjon, og glemte hele boka. Jeg endte opp uten noen kreasjoner, men med flere purregebyr… Det var først da jeg noen måneder senere fikk låne noen bøker av en kollega som hadde holdt på med origami på 70-tallet at jeg fikk det prestasjonspresset jeg trengte, og jeg klarte og knekke koden.

Da var jeg hekta!

Advertisements

6 thoughts on “Om

 1. Hei Vera! Så artig blogg. Du e jo så flink å brette papir. Det var helt nydelige “brettinger” som Kine har fått hos dæ! Æ bei helt målløs!!!!! Det er jo rett å slett trylleri :)

  • Tusen takk Dagny! Det e lov for favorittreservemødre å komme med ønska vet du! :) Æ brette så gjerne:) Og æ har absolutt ikkje plass til å ha alt sjøl. Det flyt over her 8/

 2. Hei! Kjempefin blogg du har Vera :) Har alltid elsket papir, klipp og lim, men det er først nå at jeg virkelig har fått øynene opp for origami…og etter masse googling etter mønster dukket plutselig bloggen din opp, BRA, for det var ikke mange andre origami-sider å skryte av fra Norge. Masse fint du lager, og fin blogg, så gleder meg til å følge med videre. Lykke til!

  • Hei Cecilie! Tusen takk for det :) godt å høre, det var nemlig akkurat det jeg og opplevde da jeg startet for noen år tilbake. jeg er dessverre litt for lite aktiv her for tiden, men følg meg gjerne på instgram og, der er det litt hyppigere aktivitet, inntil det tar seg opp på bloggen igjen.

 3. Hei Vera
  Så fint å finne en norsk blog om origami! Ser ut til å være mange gode tips fra deg også, takk!
  Vi har en sønn, Marcus på 10, som er hekta på origami! (Lillebror på 7 henger også litt med.) Marcus har brettet MYE siden jul i fjor, da han fikk sin første bok og litt papir. Han bruker YouTube en del, og har 3-4 bøker som han har pløyd seg igjennom. Nå skal han få en bok til, og tipsene dine om bøker var flott! Takk:)
  Jeg skal vise ham bloggen din, jeg tror han kommer til å bli glad for å lese den. Kanskje du hører fra ham også.
  Lykke til videre!
  Mvh Hilde

  • Hei Hilde!

   Takk for koselig kommentar :) Hils til Marcus og si at jeg er så glad for å høre om andre brettere, og at han gjerne må ta kontakt. Min erfaring er at barna ofte raskt går over til mye mer avanserte modeller enn meg! :)

   Ha en fin jul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s