fold you so!

en norsk origamiblogg

DIY: Stjernesky

3 Comments

DIY lucky stars

Hva med å lage noen stjerneskyer å gi i julegave til folk og fe? Denne passer kanskje først og fremst til småfolk og småfe, eller til folk og fe med en forkjærlighet til søte ting og pasteller. (Og hvis vi skal være ærlig med seg selv, så er vi vell alle pastellelskere fra tid til annen?)

Til denne stjerneskyen trenger du først om fremst stjerner. Det finnes ca. 1 million tutorials for disse stjernene (som på origamisk heter lucky stars), men en av mine favoritter er denne. Stjernene jeg har brukt er ca. 3 cm i diameter, og er brettet av strimler på 2x42cm.

Stjernesky - dette trenger du

I tillegg til stjernene trenger du:

– Sky-mal (Denne er tegnet på frihånd, det blir mer personlig da syns jeg)

– Hvit kartong

– Limstift

– Silkebånd i valgfri farge

– Fiskesnøre og nål

– Saks

– Teip

Etter at du har laget sky-malen overfører du denne til hvit kartong. Jeg laget den såpass liten at det ble plass til to skyer på et A4-ark. Etter at du har bestemt hvordan du vil dandere stjernene under skyen tar du å trer fiskesnøret gjennom en nål, og trer den gjennom stjernene. For å få stjernene til å holde seg på plass kan du enten bruke en limpistol og feste stjernen til tråden med, eller du kan gjøre som meg og bare knyte et par knuter på tråden, så holder den seg på plass.

Foldyouso - stars

Når du har laget ferdig ministjernegirlanderne fester du disse til den ene skyen med en teipbit. Det samme gjør du med silketråden, som fungerer som oppheng for skyen. Det kan hende du må prøve deg litt frem før du finner det riktige balansepunktet.

Deretter limer du rett og slett den andre skyen oppå skyen du nå har festet stjernene og silketråden på, og så er du rett og slett ferdig!

  

Author: foldyouso

Jeg heter Vera, og jeg liker å brette ting.

3 thoughts on “DIY: Stjernesky

  1. Åå, den var fin!

  2. Pingback: 2012 – en bloggoppsummering « fold you so!

  3. Pingback: 5 DIY Star Mobiles for a NurseryEcka & Pecka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s