fold you so!

en norsk origamiblogg

Brett en lampeskjerm

6 Comments

..med steg for steg-instruksjoner hos Norway Designs!

via

For tiden er livet ganske hektisk, med ny(e) jobb(er), deadlines, Festpillene i Nord-Norge (hurra!), flytteplanlegging og oppussingsplaner. Men når roen senker seg litt, sånn en gang midt i juli, og vi skal flytte inn i leiligheten vår igjen, da skal jeg brette denne. Jeg gleder meg! Og jeg syns du også skal gi det et forsøk, bare så du vet det. Have fun, go mad.

Instruksjoner: Norway Designs.

God natt :)

 

Author: foldyouso

Jeg heter Vera, og jeg liker å brette ting.

6 thoughts on “Brett en lampeskjerm

 1. Denne er så KUUUL!
  Kjekt å se at det er flere som lar seg inspirere til lampeskjermbretting :)
  Lukke til med jobb/heim/osv/osv, vi snakkes snart igjen vi. Før vi vet ordet av det er det messe i Trondheim…

  Ha en videre strålende uke og JULI!!!
  Klemmer :)

 2. Nydelig!

  Jeg skulle så gjerne ha begynt med bretting, men er en litt utålmodig sjel. Har du tips til hva man skal begynne med, som er forholdsvis enkelt og kjapt? Og en ting til: Har du tips til origami-figur hvor man kan putte noe inni? (Som for eksempel en liten blomst…).

  Takk for en fin blogg med masse deilig inspirasjon!

  • Hei Marianne!
   Jeg skal innrømme at jeg også er en utålmodig sjel, og ga faktisk i utgangspunktet opp origami. Men så fikk jeg et ekstra spark i baken utenfra, og når jeg først hadde mestret endel figurer, var jeg helt hekta! Hvis du vil kan du lese Begynnertipsene mine her, men der er det ikke linker til så mange enkle figurer. Men det jeg kan anbefale er å starte med noen av de tradisjonelle, og så friske opp kunnskapen på de. Jeg har lagt ut fremgangsmåten til den tradisjonelle båten her.. En Kusudama-blomst som monteres ved hjelp av litt lim eller dobbelsidig teip er og enkelt og starte med, disse blir ekstra kule i oversize-varianten ;) DesignogForm har lagt ut oppskrift på noen diamanter som er blitt veldig populære (med god grunn), og de er også lette og begynne med. Her finner du de.

   Når det kommer til origamifigurer hvor man kan putte noe inni kommer jeg ikke på noe umiddelbart, bortsett fra mange forskjellige typer esker da. Masu-boksen er den tradisjonelle, og den er enkel å lage. Men også disse trane-eggene er brukt til å legge små overraskelser inni, se Mr. Printables for hvordan du kan gjøre det. :)
   Hvis jeg kommer på noen flere skal jeg si ifra! :)

   PS: Sjekk ut Origami-instructions.com for flere oppskrifter, der finnes det en egen kategori for Simple Origami.

   • Tusen takk for fyldig svar! :0)

    Ja, du – nybegynnerposten din har jeg jo lest tidligere en gang (husker den fordi jeg ble imponert over den bra bloggposten:).

    Båten ser enkel nok ut for meg :D. Vi skal på fest på hytte ved sjøen i ettermiddag, kanskje prøver jeg meg på en båt til vertinnen med noe vanlig papir jeg har liggende. Grillpinner og washi-tape har jeg også ;)

    Blomsten ser heller ikke så vanskelig ut. Tusen takk for tips!

    Diamanten er superfin, men ser litt vanskeligere ut :D. Boksene ser lette ut, trane-eggene litt vanskeligere. Men jeg tror dette kan være sunt å drive med for en utålmodig sjel. Litt som at det er terapi når jeg rydder i klesskap ;) (som jeg har skrevet om på bloggen).

    Tusen hjertelig takk for alle tips. Jeg skal linke til bloggen din om jeg får laget / fotografert noe :0)

    Ha en strålende helg!
    Marianne

   • Takk, det samme! Og takk for fine ord :) håper dere koser dere på fest :) vi sitter og skal velge farger til soverommet (er midt i en liten oppussing), og jammen dukket du ikke opp på fargekartet vårt! Artig :) ser på butinox-maling akkurat nå. Vi skal kle den ene veggen med osb-plater tenkte vi, men merker at det er vanskelig å velge resten av fargene! :p men veldig gøy, naturligvis. Nydelig styling på fargekartet forresten! :)

   • Denne meldinga ble borte for meg, og jeg fikk den ikke opp igjen! Noen ganger er bare ikke WordPress og jeg venner…

    Hvilket fargekart har du? Det med nøytrale farger (det er i så fall nytt – og jeg har ennå ikke sett det selv!) eller det gamle med tre ulike fargetemaer (storby osv..).

    Osb-plater høres supertøft ut! Det kan jo være fint med en kald lys grå til, hvis du liker en kjølig palett…? For eksempel fargen Stål 5839. Eller liker du bedre varme nyanser?

    Mulig dette svaret kom litt sent – i så fall, beklager!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s